מאפה בריוש במילוי פיננסייר פיסטוק עם בצק וופל וג'לי דבש
תהליך ההכנה מורכב מארבעה שלביםתהליך ההכנה מורכב מארבעה שלבים
להכנת פיננסייר פיסטוק
החומרים:
290 גרם אבקת סוכר
110 גרם שקד טחון מולבן
110 גרם קמח 45T של חברת קמח הארץ
2 גרם מלח
4 גרם אבקת אפייה
300 גרם חלבון
160 גרם חמאה חומה אגוזית (מכינים מ 210 גרם חמאה רגילה, הסבר בהמשך)
25 גרם סוכר אינוורטי
100 גרם מחית פיסטוק
אופן ההכנה:
מבשלים את החמאה בטמפרטורה נמוכה עד לקבלת גוון חום
מוסיפים את הסוכר האינוורטי
מערבבים היטב
מקררים לטמפרטורת החדר
מערבבים את כל שאר החומרים
מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר האינוורטי
מערבבים היטב
אפייה בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 13-15 דקות*
להכנת בצק וופל
החומרים:
162 גרם קמח 55T של חברת קמח הארץ
80 גרם סוכר
106 גרם ביצים
78 גרם חלב
14 גרם מי זהר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ויוצקים לתבנית חלת דבש של MAE מק"ט 8612721 16 גרם בכל שקע בתבנית ומקפיאים.
להכנת בצק בריוש
החומרים:
500 גרם קמח 65T מסורתי של חברת קמח הארץ
500 גרם קמח 55T של חברת קמח הארץ
270 גרם חלב
270 גרם ביצים
40 גרם שמרים טריים
18 גרם מלח
150 גרם סוכר
400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים מלבד המלח והחמאה למיקסר ולשים כ 10 דקות.
מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש במהירות גבוהה עוד כ5 דקות.
משאירים את הבצק בחוץ למנוחה של 20 דקות
מעבירים לקירור ל 18 שעות
לאחר מכן מחלקים לכדורים של 30 גרם כל אחד
מרדדים אותם בעזרת מערוך
מכניסים את פיננסייר הפיסטוק באמצע וסוגרים
מכניסים לתבנית עם בצק הוופל הקפוא כאשר החלק שסגרנו כלפי מעלה
מתפיחים כשלוש שעות בטמפרטורה של 27 מעלות
לאחר מכן, אופים בטמפרטורה של 165 מעלות כ15-17 דקות*
מחלצים מהתבנית ומקררים.
להכנת ג'לי דבש
החומרים:
180 גרם דבש
4 גרם פקטין
10 גרם סוכר
אופן ההכנה:
לערבב את הפקטין והסוכר
להביא את הדבש לרתיחה כאשר הוא רותח להוריד מהאש ולהוסיף את תערובת הפקטין והסוכר
להביא לרתיחה מחודשת
לאחר שהמאפה התקרר יש לצקת על המאפה אל תוך השקעים.
*בתנורים שונים ייתכנו זמני אפייה שונים
מוצרים לקידום:
תבנית חלת דבש של MAE מק"ט 8612721
פקטין
קמח 65T מסורתי של חברת קמח הארץ
קמח 55T של חברת קמח הארץ
מחית פיסטוק
סוכר אינוורטי
קמח 45T של חברת קמח הארץ