מתכונים לעוגות וקינוחים עם מוצרי כרמית שמשוווקים בלעדית על ידי פלא שף


ליאן – בחושה פיסטוק עם אינסרט פטל אדום
בחושה פיסטוק
מרכיבים:
310 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
125 גרם שמנת חמוצה
180 גרם סוכר
220 גרם ביצים
75 גרם שמן
90 גרם מחית פיסטוק (master martini)
 
אופן הכנה :
בקערה מערבבים את הקמח , אבקת אפייה , שמנת חמוצה והסוכר ,
במד ליטר מערבבים בנפרד את הביצים והשמן , ומחברים את שני המסות.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
   
אינסרט פטל אדום
מרכיבים:
250 גרם מאמא מיה
180 גרם מחית פטל אדום
אופן הכנה :
מערבבים את המאמא מיה ומחית הפטל בעזרת בלנדר מוט , מביאים את המסה לרתיחה וממשיכים לבשל עד לחום של כ 106 מעלות .
 
 
 
 
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

מיטמיט – פאי קוקוס עם מנגו ופסיפלורה
מרכיבים:
100 גרם מחית מנגו
100 גרם מחית פסיפלורה
40 גרם מאמא מיה
50 גרם מים
אופן הכנה :
טוחנים את כל המוצרים ביחד בעזרת בלנדר מוט ולהביא לרתיחה , לצקת בתבנית סיליקון חצי כדור 4 ס"מ .
ולהקפיא .
 
גלייז מאמא מיה
מרכיבים:
700 גרם מאמא מיה
300 גרם מים
צבע מאכל לבן
צבע מאכל צהוב
אופן הכנה :
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל החומרים יחד ומביאים לרתיחה , מקררים לחום של כ- 60 עד 80 מעלות ומצפים את חצי הכדור מנגו פסיפלורה , ומניחים על הפאי קוקוס. לשמור במקרר או במקפיא .

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
יאנגל  – ביצת עין על בצק בריוש
בצק בריוש
מרכיבים:
500 גרם קמח לבן
500 גרם קמח לחם
270 גרם חלב
270 גרם ביצים
40 גרם שמרים טריים
18 גרם מלח
150 גרם סוכר
400 גרם חמאה
 
אופן הכנה :
מכניסים את כל החומרים למיקסר מלבד החמאה , מעבדים כ – 10 דקות בהילוך איטי .
מוסיפים את החמאה הקרה חתוכה לקוביות  ,וממשיכים לעבד כ 4/5 דקות בהילוך שני .
מוציאים מהמיקסר ונותנים מנוחה של 20 דקות בחום החדר מכוסה עם ניילון , משטחים על מגש ומעבירים ל 18 שעות מנוחה במקרר .
מכדררים למשקל הרצוי ונותנים מנוחה שניה של 20 עד 25 דקות במקרר ומעבירים לתבנית הרצויה , מתפיחים כ-3 שעות ב 27 מעלות .
אופים ב 165 מעלות .

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 ביצה עין לחלבון
מרכיבים:
700 גרם מאמא מיה
300 גרם חלב
 
אופן הכנה :
טוחנים את כל החומרים יחדיו , מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה יוצקים בתבניות עגולות קוטר 8/10 ס"מ על משטח סילפט .
שומרים בקירור /הקפאה עד לשימוש
 
ביצה עין לחלמון
מרכיבים:
200 גרם מאמא מיה
500 גרם גלוקוזה
350 גרם מחית פסיפלורה
150 גרם מחית מנגו
 
אופן הכנה :
טוחנים את כל החומרים יחדיו , מביאים לרתיחה. 
 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 
ציפוי לכמוסה
מרכיבים:
700 גרם מאמא מיה
300 גרם מים
צבע מאכל צהוב
 
 
אופן הכנה :
טוחנים את המאמא מיה והמים  ומביאים לרתיחה , מוסיפים את הצבע מאכל ומקררים ל 60 עד 80 מעלות .
טובלים במסה את החלמון ומניחים על החלבון .
ואת הכל מניחים על פרוסת הבריוש, מעבירים הכל לצלחת ומקשטים עם פירות קפואים של CAPFRUT / טריים .
 
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
עדי – מוס שוקולד לבן ליצ'י פטל ומי ורדים עם אינסרט של ליצ'י פטל ומי ורדים מונך על בצק ברוטון
בצק ברוטון
מרכיבים:
70 גרם חמאה
60 גרם אבקת סוכר
2 גרם מחית וניל
1 גרם מלח אטלנטי
30 גרם חלמון
20 גרם שקד מולבן טחון
80 גרם קמח
4 גרם אבקת אפיה
אופן הכנה :
במיקסר עם וו גיטרה בהילוך איטי ,  מעבדים את כל המוצרים מלבד החלמון , אבקת האפיה השקדים והקמח .
מוסיפים בהדרגה את החלמונים עדיין בהילוך איטי , מערבבים עד אחידות ומוסיפים את היבשים ( קמח, אבקת אפייה והשקד טחון) מרדדים בין שני דפי גיטרה ומקפיאים כ – שעה .
לאחר הקפאה , חותכים לפי הצורה הרצויה ,מניחים בין שני שטיחי סילפט ואופים בין 10 ל 12 דקות ב 170 מעלות
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
מוס שוקולד לבן ליצ'י פטל ומי ורדים
מרכיבים:
110 גרם מחית ליצ'י פטל ורדים של capfrut
40 גרם מסת ג'לטין 1 ל 5
225 גרם שוקולד לבן מאסטר מרטיני 
500 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
 
אופן הכנה :
במיקרוגל מחממים את המחית ומסת הג'לטין על כמעט לרתיחה , שופכים על השוקולד ומערבבים .
כשהחום של המסה יגיע ל 35 מעלות, מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת תוך כדי קיפול למסה .
 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 
אינסרט ליצ'י פטל ומי ורדים
מרכיבים:
150 גרם מאמא מיה
100 גרם מים
150 גרם מחית ליצ'י פטל ורדים של capfrut
 
אופן הכנה :
טוחנים את כל המוצרים יחדיו בעזרת בלנדר מוט , מביאים לרתיחה, יוצקים כסנטימטר בתבנית הרצויה , מקפיאים .
 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


גלאסז' קר ליצ'י פטל ומי ורדים
מרכיבים:
350 גרם מאמא מיה
300 גרם מחית ליצ'י פטל ורדים
(צבע מאכל לבן)
 
אופן הכנה :
טוחנים  בעזרת בלנדר מוט את כל המוצרים יחד , מביאים לרתיחה , מקררים ל-4 מעלות , טוחנים עם בלנדר מוט ומצפים את העוגה .
במידה ורוצים גלאסז אטום מוסיפים צבע מאכל לבן .  
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
יובל – פרלין שוקולד מריר עם מילוי אמרנה וליקר דובדבן .
מילוי הפרלין (גנאש)
מרכיבים:
200 גרם מאמא מיה
50 גרם מים
150 גרם ליקר דובדבן
אופן הכנה :
טוחנים את המאמא מיה והמים בעזרת בלנדר מוט ומביאים לרתיחה ,כשהתערובת רותחת מוסיפים את האלכוהול וממשיכים לבשל כדקה , מקררים ל 28 מעלות וממלאים את הפרלינים , מקררים כ 10 דק' וסוגרים עם שוקולד מטומפרר .
 
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
רותם – בריוש עם אינסרט פירות אדומים ואקזוטי מצופה עם שטרייזל .
בצק בריוש
מרכיבים:
500 גרם קמח  (65T)
500 גרם קמח (45T)
270 גרם חלב
270 גרם ביצים
60 גרם נוזל נוסף במידת הצורך (ביצים,חלב או מים)
40 גרם שמרים טריים
18 גרם מלח
150 גרם סוכר
400 גרם חמאה
אופן הכנה :
במיקסר עם וו לישה מכניסים את כל החומרים מלבד המלח והחמאה , מערבבים בהילוך 1 כ -10 דקות, מוסיפים את המלח והחמאה הקרה וממשיכים לעבד בהילוך בינוני כ -5 דקות ,לאחר שהבצק משתחרר מהדפנות משחררים ומשאירים את הבצק מכוסה בניילון במשך 20 דקות בחום החדר.
לאחר מכן מעבירים את הבצק למקרר למשך 18 שעות , מכדררים כדורים למשקל הרצויי ומחזירים שוב למנוחה במקרר כ 20 עד 25 דקות , לאחר מכן פותחים את הבצק וממלאים באינסרט פיננסיר פיסטוק ומרמלדת פטל , סוגרים את הבצק ומניחים בתבנית בריוש ומטפיחים כ 3 שעות בחום של 27 מעלות .
אופים בחום של 165 מעלות בתנור טורבו / 180 מעלות בתנור אבן  , למשך כ 12 דקות . 
 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

פיננסיר פיסטוק
מרכיבים:
250 גרם אבקת סוכר
90 גרם אבקת שקדים
100 גרם קמח
3 גרם אבקת אפיה
225 גרם חלבון
135 גרם חמאה מומסת
80 גרם מחית פיסטוק סיציליאני (מאסטר מרטיני )
פיסטוק גרוס לקישוט .
אופן הכנה :
ממיסים את החמאה ומוסיפים עליה את כל החומרים האחרים ,מערבבים ומוסיפים את מחית הפיסטוק , מעבירים את המסה לשק זילוף ומזלפים בתבנית סיליקון, מפזרים על כל פיננסיר קצת פיסטוק גרוס לקישוט .
אופים כ 7 עד 8 דקות ב 200 מעלות .
 

 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 
מרמלדת פטל
מרכיבים:
250 גרם מאמא מיה
180 גרם מחית פטל
אופן הכנה :
טוחנים הכל יחד , מביאים לרתיחה , מבשלים ל 106 מעלות , יוצקים בתבנית סיליקון באותו הגודל של הפיננסיר ,  מקררים כמה שעות בחוץ ומכניסים להקפאה .
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
x

#{title}

#{text}

#{price}