מתכון לבצק רבוך לאקלרים ופחזניות

כמות: 18 אקלרים באורך של 13 ס"מ או 36-40 פחזניות קטנות

 

החומרים:

250 גרם חלב

125 גרם חמאה  (לגרסת פרווה ניתן להמיר ל 125 נטורינה בטעם חמאה)

5 גרם סוכר

2 גרם מלח

170 גרם ביצים

1 חלמון מדיום

125 גרם קמח 45T של חברת "קמח הארץ"

 

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה את החמאה , החלב החמאה, הסוכר והמלח.

כאשר התערובת רותחת מוציאים מהאש, מוסיפים את כל הקמח ומערבבים היטב

מחזירים לאש ומערבבים עד 2 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות

מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה

מקררים כ 2-3 דקות

מוסיפים את הביצים בהדרגה ב 5-6 פעמים

לאחר מכן מעבירים את המסה לשק זילוף עם צנטר צרפתי 14 ומזלפים כל שטיח סיליקון אקלרים של דמרלה מק"ט 850018 

אופים בטמפרטורה של 160 מעלות* למשך 30 דקות לאקלרים ו 22 דקות לפחזניות בקוטר של 3-4 ס"מ

 

אין לפתוח את התנור עד לסוף האפיה.

*בתנורים שונים ייתכנו זמני אפייה שונים

x

#{title}

#{text}

#{price}