חוברת המתכונים של שף לורו לוי

חוברת המתכונים של שף לורו לוי

מתכונים לסדרת התבניות מסדרת "pie Easy "של חברת MAE

מתכון לקוקי פאי פיסטוק –

מתכון לקוקי פאי פיסטוק –

פיתוח יחודי של שף לורו לחברת פלאשף

אפייה כמו מקצוען: איך לבחור את חומרי הגלם הנכונים

אפייה כמו מקצוען: איך לבחור את חומרי הגלם הנכונים

האם אי פעם תהיתם מה מבדיל מאפים מקצועיים ממאפים ביתיים? מה הופך אותם לכל כך רכים, מתקלפים וטעימים? תערובת מענגת של רגשות ועקיצות מרגיעות יכולה לרתק או לחמם אפילו את הלבבות הקרים ביותר. כאן טמון הסוד - במרכיבים. בחירה נכונה של חומרי גלם יכולה להעלות את היצירות האפויות שלכם לרמה חדשה לגמרי. אם אתם עדיין תוהים איך לכבוש את אומנות האפייה וליצור פינוקים מעוררי תיאבון כמו מקצוענים, אל תחפשו עוד. המדריך המושקע שלנו ייקח אתכם למסע בעולם הקמחים, הסוכרים, השומנים, חומרי התפחה ומוצרי החלב, ויעניק לכם את כל הידע הפנימי שאתם צריכים כדי ליצור מאפים עוצרי נשימה.

מתכון לבצק רבוך לאקלרים ופחזניות

מתכון לבצק רבוך לאקלרים ופחזניות

כמות: 18 אקלרים באורך של 13 ס"מ או 36-40 פחזניות קטנות

מרי מיקס

מרי מיקס

תערובת חדשנית מבית LAPED, להכנת מרנג, פבלובה "באטר-קרים", מקרון, קרמבו .... יתרונות: טעם מאוזן ,מרקם נעים, טבעוני, קל להכנה ,אין צורך להשתמש עם ביצים על כל המשתמע, הפרדה, פחת, חשש מזיהום מיקרוביאלי וחיי מדף קצרים. כשרות: כשר פרווה בהשגחת הרבנות ובד"צ בית יוסף אריזה: מק"ט 59720, שקית במשקל של 1 ק"ג

ציוד אפייה מול גאדגטים למטבח: מה שווה את ההשקעה?

ציוד אפייה מול גאדגטים למטבח: מה שווה את ההשקעה?

האם אי פעם מצאתם את עצמכם תוהים באילו כלי אפייה וציוד כדאי להשקיע, או האם כדאי לכם לבחור במותגים יוקרתיים או לדבוק באפשרויות ידידותיות לתקציב?

מאפה בריוש

מאפה בריוש

במילוי פיננסייר פיסטוק עם בצק וופל וג'לי דבש

המדריך האולטימטיבי <br>לבחירת ציוד האפייה והקונדיטוריה הנכון

המדריך האולטימטיבי
לבחירת ציוד האפייה והקונדיטוריה הנכון

יציאה למסע אפייה טעים יכולה להיות מרגשת ומאיימת, במיוחד כשמדובר במציאת הכלים הנכוניים לאפיה.

איך להשיג את המרקם המושלם במאפים שלכם: טכניקות לקישוט מאפים

איך להשיג את המרקם המושלם במאפים שלכם: טכניקות לקישוט מאפים

דמיינו שאתם מתפנקים במאפה משובח, שבו כל ביס מעביר אתכם לעולם של טעמים דקדנטיים ומרקמים שאי אפשר לעמוד בפניהם. שליטה באמנות האפייה יכולה להעלות את היצירות הקולינריות שלכם לגבהים חדשים, להרשים את האורחים שלכם.

האם אתם עושים את טעויות האפייה הנפוצות האלה? טיפים לשיפור הטכניקות שלך

האם אתם עושים את טעויות האפייה הנפוצות האלה? טיפים לשיפור הטכניקות שלך

האם אי פעם תהיתם מדוע המאפים שלכם לא יוצאים כמצופה? אפייה יכולה להיות גם אמנות וגם מדע, עם הרבה ניסיונות וטעויות. אבל כשדברים משתבשים, זה לעתים קרובות בגלל התעלמות מכמה צעדים בסיסיים. פוסט זה מתעמק בארבעה היבטים קריטיים של אפייה שאופים רבים מפספסים שלא במתכוון: חימום מראש של התנור, מדידת מרכיבים מדויקת, מרכיבים בטמפרטורת החדר והוראות מתכון מדויקות למניעת ערבוב יתר. על ידי שליטה בטכניקות אלה, אתה יכול לשפר את כישורי האפייה שלך ולבסוף להיפרד מאותן הטעויות נפוצות. האם אתם מוכנים להשיג את הקרום הזהוב המושלם ואת המרקם המענג? בואו נצלול פנימה!

טכניקות אפייה נחשפות: טיפים וטריקים להצלחה

טכניקות אפייה נחשפות: טיפים וטריקים להצלחה

משתוקקים למאפים חמים וטעימים טריים מהתנור? רוצים לשכלל את כישורי האפייה שלכם כדי להרשים בני משפחה וחברים? חשפנו את הסודות שאתם צריכים כדי להבטיח הצלחה באמנות האפייה. בין אם מדובר בלחם הרך ביותר, בעוגות הרכות ביותר או במאפים הפריכים ביותר, אנחנו דואגים לכם לטיפים וטריקים החיוניים הבאים. צאו להרפתקה מעוררת תיאבון בזמן שנסביר לכם על טמפרטורות התנור המומלצות לאפיה נכונה, שיטות ערבוב, איכות המרכיבים וכו' . בואו להגשים את חלומות האפייה שלכם!

מדוע חומרי גלם הם המפתח לתוצאות אפייה מושלמות

מדוע חומרי גלם הם המפתח לתוצאות אפייה מושלמות

דמיינו שאתם נוגסים בקרואסון חם ואוורירי עם קרום עדין וחמאתי שנמס בפה, או מתענגים על חתיכת עוגת שוקולד מושחתת עם פירור לח ורך - מסוג הפינוקים שכאילו מעבירים אתכם לעולם של טעמים ומרקמים יוקרתיים. איך אופים משיגים את הביס המאושר הזה? הסוד טמון בחומרי הגלם. נכון שתרגול, טכניקה ותחושת דיוק חיוניים לשליטה אומנות האפייה, אבל גם האופים המיומנים ביותר מבינים שתוצאות מושלמות בנויות על בסיס של מרכיבים איכותיים.

שדרגו את כישורי האפייה שלכם עם ציוד קונדיטוריה איכותי

שדרגו את כישורי האפייה שלכם עם ציוד קונדיטוריה איכותי

דמיינו שאתם נוגסים במאפה מעוצב להפליא, השכבות העדינות השוכנות בתוך פינוק מעוצב להפליא, בעודכם מתענגים על הפינוק והאומנות של הקינוח. כולנו חולמים על אפיית יצירות מופת מתאימות לשולחנות התה היוקרתיים ביותר, לא? ובכן, עכשיו זה הזמן לשפר את יכולת האפייה שלכם על ידי שימוש בכלים הנכונים, שיביאו את חדוות ההצלחה של הקונדיטוריה היישר לקצות אצבעותיכם.

מתכון לשטרודל תפוחים

מתכון לשטרודל תפוחים

רכיב טקסט. שטרודל תפוחים הוא קינוח אירופאי קלאסי שנהנו ממנו כבר מאות שנים. מתכון זה ידריך אותך ביצירת שטרודל תפוחים טעים, מתקלף ומנחם לכל אירוע. הפוסט הזה יעסוק במרכיבים הדרושים, את השלבים להכנת השטרודל, וטיפים כדי לוודא שהשטרודל שלכם יוצא בצורה מושלמת.לעריכת הרכיב ולשינוי הטקסט לחצו כאן

מתכון למקרונים

מתכון למקרונים

פוסט זה בבלוג יספק מתכון קל לביצוע להכנת מקרונים טעימים, מאפה צרפתי שהוא אהוב על רבים. נסקור את המצרכים והציוד הדרושים, איך מכינים את קליפות המקרון, איך מכינים את המילוי ואיך מרכיבים את המקרונים. כמו כן, נספק שתי תמונות להמחשת התהליך.

מתכון לטרטלטים

מתכון לטרטלטים

טארטלטים הם קינוח רב תכליתי שניתן למלא במגוון מילויים מתוקים או מלוחים. מתכון זה מספק הוראות שלב אחר שלב ליצירת קליפה קלה ומתקלפת של טארטלט ומציע הצעות למילוי מתוק ומלוח כאחד. עקבו אחר ההוראות הבאות לקבלת טארטלט טעים שבטוח ישמח!



ליאן – בחושה פיסטוק עם אינסרט פטל אדום
בחושה פיסטוק
מרכיבים:
310 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
125 גרם שמנת חמוצה
180 גרם סוכר
220 גרם ביצים
75 גרם שמן
90 גרם מחית פיסטוק (master martini)
 
אופן הכנה :
בקערה מערבבים את הקמח , אבקת אפייה , שמנת חמוצה והסוכר ,
במד ליטר מערבבים בנפרד את הביצים והשמן , ומחברים את שני המסות.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
   
אינסרט פטל אדום
מרכיבים:
250 גרם מאמא מיה
180 גרם מחית פטל אדום
אופן הכנה :
מערבבים את המאמא מיה ומחית הפטל בעזרת בלנדר מוט , מביאים את המסה לרתיחה וממשיכים לבשל עד לחום של כ 106 מעלות .
 
 
 
 
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

מיטמיט – פאי קוקוס עם מנגו ופסיפלורה
מרכיבים:
100 גרם מחית מנגו
100 גרם מחית פסיפלורה
40 גרם מאמא מיה
50 גרם מים
אופן הכנה :
טוחנים את כל המוצרים ביחד בעזרת בלנדר מוט ולהביא לרתיחה , לצקת בתבנית סיליקון חצי כדור 4 ס"מ .
ולהקפיא .
 
גלייז מאמא מיה
מרכיבים:
700 גרם מאמא מיה
300 גרם מים
צבע מאכל לבן
צבע מאכל צהוב
אופן הכנה :
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל החומרים יחד ומביאים לרתיחה , מקררים לחום של כ- 60 עד 80 מעלות ומצפים את חצי הכדור מנגו פסיפלורה , ומניחים על הפאי קוקוס. לשמור במקרר או במקפיא .

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
יאנגל  – ביצת עין על בצק בריוש
בצק בריוש
מרכיבים:
500 גרם קמח לבן
500 גרם קמח לחם
270 גרם חלב
270 גרם ביצים
40 גרם שמרים טריים
18 גרם מלח
150 גרם סוכר
400 גרם חמאה
 
אופן הכנה :
מכניסים את כל החומרים למיקסר מלבד החמאה , מעבדים כ – 10 דקות בהילוך איטי .
מוסיפים את החמאה הקרה חתוכה לקוביות  ,וממשיכים לעבד כ 4/5 דקות בהילוך שני .
מוציאים מהמיקסר ונותנים מנוחה של 20 דקות בחום החדר מכוסה עם ניילון , משטחים על מגש ומעבירים ל 18 שעות מנוחה במקרר .
מכדררים למשקל הרצוי ונותנים מנוחה שניה של 20 עד 25 דקות במקרר ומעבירים לתבנית הרצויה , מתפיחים כ-3 שעות ב 27 מעלות .
אופים ב 165 מעלות .

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 ביצה עין לחלבון
מרכיבים:
700 גרם מאמא מיה
300 גרם חלב
 
אופן הכנה :
טוחנים את כל החומרים יחדיו , מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה יוצקים בתבניות עגולות קוטר 8/10 ס"מ על משטח סילפט .
שומרים בקירור /הקפאה עד לשימוש
 
ביצה עין לחלמון
מרכיבים:
200 גרם מאמא מיה
500 גרם גלוקוזה
350 גרם מחית פסיפלורה
150 גרם מחית מנגו
 
אופן הכנה :
טוחנים את כל החומרים יחדיו , מביאים לרתיחה. 
 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 
ציפוי לכמוסה
מרכיבים:
700 גרם מאמא מיה
300 גרם מים
צבע מאכל צהוב
 
 
אופן הכנה :
טוחנים את המאמא מיה והמים  ומביאים לרתיחה , מוסיפים את הצבע מאכל ומקררים ל 60 עד 80 מעלות .
טובלים במסה את החלמון ומניחים על החלבון .
ואת הכל מניחים על פרוסת הבריוש, מעבירים הכל לצלחת ומקשטים עם פירות קפואים של CAPFRUT / טריים .
 
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
עדי – מוס שוקולד לבן ליצ'י פטל ומי ורדים עם אינסרט של ליצ'י פטל ומי ורדים מונך על בצק ברוטון
בצק ברוטון
מרכיבים:
70 גרם חמאה
60 גרם אבקת סוכר
2 גרם מחית וניל
1 גרם מלח אטלנטי
30 גרם חלמון
20 גרם שקד מולבן טחון
80 גרם קמח
4 גרם אבקת אפיה
אופן הכנה :
במיקסר עם וו גיטרה בהילוך איטי ,  מעבדים את כל המוצרים מלבד החלמון , אבקת האפיה השקדים והקמח .
מוסיפים בהדרגה את החלמונים עדיין בהילוך איטי , מערבבים עד אחידות ומוסיפים את היבשים ( קמח, אבקת אפייה והשקד טחון) מרדדים בין שני דפי גיטרה ומקפיאים כ – שעה .
לאחר הקפאה , חותכים לפי הצורה הרצויה ,מניחים בין שני שטיחי סילפט ואופים בין 10 ל 12 דקות ב 170 מעלות
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
מוס שוקולד לבן ליצ'י פטל ומי ורדים
מרכיבים:
110 גרם מחית ליצ'י פטל ורדים של capfrut
40 גרם מסת ג'לטין 1 ל 5
225 גרם שוקולד לבן מאסטר מרטיני 
500 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
 
אופן הכנה :
במיקרוגל מחממים את המחית ומסת הג'לטין על כמעט לרתיחה , שופכים על השוקולד ומערבבים .
כשהחום של המסה יגיע ל 35 מעלות, מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת תוך כדי קיפול למסה .
 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 
אינסרט ליצ'י פטל ומי ורדים
מרכיבים:
150 גרם מאמא מיה
100 גרם מים
150 גרם מחית ליצ'י פטל ורדים של capfrut
 
אופן הכנה :
טוחנים את כל המוצרים יחדיו בעזרת בלנדר מוט , מביאים לרתיחה, יוצקים כסנטימטר בתבנית הרצויה , מקפיאים .
 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


גלאסז' קר ליצ'י פטל ומי ורדים
מרכיבים:
350 גרם מאמא מיה
300 גרם מחית ליצ'י פטל ורדים
(צבע מאכל לבן)
 
אופן הכנה :
טוחנים  בעזרת בלנדר מוט את כל המוצרים יחד , מביאים לרתיחה , מקררים ל-4 מעלות , טוחנים עם בלנדר מוט ומצפים את העוגה .
במידה ורוצים גלאסז אטום מוסיפים צבע מאכל לבן .  
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
יובל – פרלין שוקולד מריר עם מילוי אמרנה וליקר דובדבן .
מילוי הפרלין (גנאש)
מרכיבים:
200 גרם מאמא מיה
50 גרם מים
150 גרם ליקר דובדבן
אופן הכנה :
טוחנים את המאמא מיה והמים בעזרת בלנדר מוט ומביאים לרתיחה ,כשהתערובת רותחת מוסיפים את האלכוהול וממשיכים לבשל כדקה , מקררים ל 28 מעלות וממלאים את הפרלינים , מקררים כ 10 דק' וסוגרים עם שוקולד מטומפרר .
 
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
רותם – בריוש עם אינסרט פירות אדומים ואקזוטי מצופה עם שטרייזל .
בצק בריוש
מרכיבים:
500 גרם קמח  (65T)
500 גרם קמח (45T)
270 גרם חלב
270 גרם ביצים
60 גרם נוזל נוסף במידת הצורך (ביצים,חלב או מים)
40 גרם שמרים טריים
18 גרם מלח
150 גרם סוכר
400 גרם חמאה
אופן הכנה :
במיקסר עם וו לישה מכניסים את כל החומרים מלבד המלח והחמאה , מערבבים בהילוך 1 כ -10 דקות, מוסיפים את המלח והחמאה הקרה וממשיכים לעבד בהילוך בינוני כ -5 דקות ,לאחר שהבצק משתחרר מהדפנות משחררים ומשאירים את הבצק מכוסה בניילון במשך 20 דקות בחום החדר.
לאחר מכן מעבירים את הבצק למקרר למשך 18 שעות , מכדררים כדורים למשקל הרצויי ומחזירים שוב למנוחה במקרר כ 20 עד 25 דקות , לאחר מכן פותחים את הבצק וממלאים באינסרט פיננסיר פיסטוק ומרמלדת פטל , סוגרים את הבצק ומניחים בתבנית בריוש ומטפיחים כ 3 שעות בחום של 27 מעלות .
אופים בחום של 165 מעלות בתנור טורבו / 180 מעלות בתנור אבן  , למשך כ 12 דקות . 
 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

פיננסיר פיסטוק
מרכיבים:
250 גרם אבקת סוכר
90 גרם אבקת שקדים
100 גרם קמח
3 גרם אבקת אפיה
225 גרם חלבון
135 גרם חמאה מומסת
80 גרם מחית פיסטוק סיציליאני (מאסטר מרטיני )
פיסטוק גרוס לקישוט .
אופן הכנה :
ממיסים את החמאה ומוסיפים עליה את כל החומרים האחרים ,מערבבים ומוסיפים את מחית הפיסטוק , מעבירים את המסה לשק זילוף ומזלפים בתבנית סיליקון, מפזרים על כל פיננסיר קצת פיסטוק גרוס לקישוט .
אופים כ 7 עד 8 דקות ב 200 מעלות .
 

 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
 
מרמלדת פטל
מרכיבים:
250 גרם מאמא מיה
180 גרם מחית פטל
אופן הכנה :
טוחנים הכל יחד , מביאים לרתיחה , מבשלים ל 106 מעלות , יוצקים בתבנית סיליקון באותו הגודל של הפיננסיר ,  מקררים כמה שעות בחוץ ומכניסים להקפאה .
 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
x

#{title}

#{text}

#{price}